Mångmiljonnota för renovering av Heden

Göteborgs stad har nu gjort en första beräkning av vad det kommer att kosta att renovera fotbollsplanerna på Heden. Sex-sju miljoner kronor tros arbetet kosta och fyra av fem planer kommer att vara stängda året ut.

Det var efter EM i ridsport i början av september som det stod klart att stora delar av Heden var totalförstörd. Enligt tidigare uttalanden hade man inte täckt planerna tillräckligt ordentligt inför hästevenemanget, vilket resulterade i djupa hjulspår och skador på konstgräsplanerna.

Nu har idrottsförvaltningen inom Göteborgs stad undersökt och räknat på reparationskostnaderna. Fortsätt läsa

Upprustning ska göra elever piggare

Bättre luft, tystare klassrum och fräschare toaletter. Både elever och skolpersonal på Vessigebroskolan får en inspirerande start på höstterminen.

Illa dimensionerad ventilation och tvivelaktig akustik har gjort att lärmiljön i Vessigebro alltmer besvärande med åren. I kombination med slitna och dåligt isolerade toaletter har irritationsmomenten varit många på senare år. Skolan har dessutom saknat hissar och således inte levt upp till kraven på tillgänglighet.

Men det var då. När skolans elever i dag gör sin första skoldag efter sommarlovet möts de av en helt annan syn, känsla och standard. Fortsätt läsa