Planera din renovering

Om du ska göra en helrenovering och göra ändringar i planlösningen bör du planera det så mycket du kan. Ju bättre planerat det är, desto mindre behöver du göra i efterhand (alternativt ångra efteråt). Bättre planering leder också till en snabbare renovering.

Har du köpt en lägenhet utan en 100%-ig idé på hur du ska göra kan det vara en idé att anlita en inredningsarkitekt eller homestylingkonsult. Detta gäller framförallt om du har en större budget eller om det är en lägenhet i ett läge (läs innerstadsläge, vattenläge) som är attraktivt. Sådana lägenheter får rimligtvis större hävstångseffekt av en uttänkt planlösning och snygg inredning.

Anlita en arkitektstudent!
Ett tips för dig som inte har den budgeten är att anlita en student på en design- eller arkitekthögskola (tex. Konstfack, Arkitektskolan i Stockholm mfl.). De är alltid i behov av att bygga en portfölj med exempel på saker de gjort och som studenter är de ju intresserade av en liten extraslant. Du kan också söka på “riktiga” arkitekter på arkitekt.se.

Studenter kan ha en lite mer vågad och kontroversiell syn på en inredning. Nackdelen är kanske att de inte har erfarenheten av exakt hur en lösning blir i verkligheten. Man får vad man betalar för men det är med största sannolikhet prisvärt! Ring institutionssekreteraren på skolan och be att få sätta upp ett anslag, eller göra ett utskick via mejl till studenterna.

Köpa Länkar / SEO

En inredningsarkitekt kan till exempel hjälpa dig med:

•Smarta planlösningar
•Compact living
•Visualisera en planlösning i 3D
•Färgval
•Ljussättning
•Tips på möblemang, affärer mm.

Källa