Renoveringstips

Tv-snickarna Matte och Willy från Bygglov var på plats under Bomässan i Jönköping för att prata om renovering och hur man håller snyggt i garaget. Jnytt.se tog ett snack med killarna som de flesta säkert skulle vilja ha hjälp av där hemma när det är dags att renovera.

Här kommer några handfasta renoveringstips:

– Börja inte på alla ställen på en gång, tipsar Matte, som precis som Willy sätt exempel på att folk inte orkar med sina renoveringar till slut. Att leva med provisoriska lösningar och vada runt i byggskräp blir jobbigt i längden.

– Sätt upp rimliga små-mål som blir klara under rimlig tid, fortsätter Matte som också tycker det är bra att kunna försöka uppskatta vad man själv kommer kunna klara av själv och vad man behöver hjälp med. Har man aldrig installerat ett kök eller gjort ett badrum så är det ska man inte ge sig på det.

– Gör saker du kan och där du inte kan förstöra för dig själv eller skada någon annan. Att snickra, måla och tapetsera är inte så farligt men börja inte fixa med el och VVS till exempel.

– Om du renoverar tillsammans med din respektive, se till att ni har en schysst relation innan. Renovering och stök tär på vilken relation som helst.

Källa